Romny
Vandaag naar onze voorlaatste bestemming: Romny. Niet bepaald een toeristisch oord, maar wel met een speciale betekenis voor mij. Na een stevig ontbijt bij de Mac Donald (!) in Sumy vertrokken we naar Romny. Deze reis relatief goede wegen tot we in Romny kwamen. Daar zijn de kuilen zo erg dat je af en toe met de auto in een ravijn dreigt te belanden als je niet oplet. Prima hotel met Russische kitsch luxe, maar wel weer een suite met aparte slaapkamer. Een bezoekje gebracht aan het stadhuis, waar ik nog enkele bekenden ontmoette met wie ik enkele jaren gelden gewerkt heb. Was erg leuk. Vervolgens de stad verkend. Het is hier erg warm, dus Dieter loopt in korte broek. Dat heeft hij geweten: er heerst een ware muggenplaag. Zo erg hebben we dat nog nooit meegemaakt. We konden nergens rustig lopen of zitten. Wel weer heerlijk goedkoop gegeten en gedronken: voor alle maaltijden de hele dag (inclusief) de nodige halve liters bier, waren we bij elkaar € 17,-- kwijt! Zojuist nog even naar Zwartboek gekeken op een Russische zender. Grappig om Carice van Houten Derek de Lint en Johnny de Mol Russisch te horen praten. We zitten nu aan ons afzakkertje en gaan straks naar bed. Morgen groot feest in Oekraïne en ook hier: bevrijdingsdag, we zijn benieuwd naar de festiviteiten. Zal wel weer heel indrukwekkend zijn.